13 Nisan 2007

ASP.NET AJAX Sunumu ve Örnek Uygulamalar

Dün yapılan ASP.NET AJAX semineri ile ilgili olarak hazırladığım sunum ve uygulama dosyalarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Sunum dosyası
Sunumda yapılan uygulamalar

4 yorum:

İbrahim DEMİR dedi ki...

Merhabalar Uğur Bey;

Öncelikle seminer için çok teşekkür ediyorum. Kendi adıma gayet güzel ve keyifli geçti.

Özellikle seminerlerdeki demo yapılmaması eksikliğini dün fazlasıyla giderdiğinizi düşünüyorum ve bunun için de ayrıyetten teşekkür ediyorum.

Seminer sırasında demo yapmak ciddi bir cesaret işiğdir o nedenle pek kimse yanaşmaz. AMan efendim hata olur korkusuyla hep çekinirler. HEpimiz hata yapabiliriz, hata olur ve birlikte düzeltilir. Dün o nedenle güzel ve keyifli bir etkinlik oldu.

Yeri gelmişken birşey daha söylemek isterim. İnsanların 200-300 ytl verip workshoplara akın akın giderken bu gibi ücretsiz ve bilgi paylaşımı amaçlı etkinliklere bu şekilde az rağbet göstermeleri beni çok üzüyor. Hele de öğrenci arkdaşlar adına çok üzülüyorum. Dün anlatılanların üzerine biraz da katılımcılar evde kendileri birşyler koysalar gayet kolay birşekilde ASP.NET AJAX kullanmaya başlayabilirlerdi. Ama önce katılmaları gerekirdi. Umarım daha duyarlı olunur zamanla.

Emeğinize sağlık

Görüşmek dileğiyle

Uğur UMUTLUOĞLU dedi ki...

Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim İbrahim Bey. Dedikleriniz de haklısınız ama insanları seminere zorla getirmek gibi bir şansımız da yok. Çok sayıda insanın seminere kayıt olmasına rağmen gördüğünüz gibi katılım azdı. Benim asıl üzüntüm 3-4 kişiyi kontenjan dolduğu için geri çevirmek zorunda kalmam oldu. Böyle bir durum olacağını tahmin etsem tereddüt etmeden bu kişileri de davet ederdim seminere.

Öğrenmek isteyen insan, bilgiyi kovalayan insan her yerde bilginin peşini bırakmamalı. Sizin bu konulardaki uğraşlarınızı ve düşüncelerinizi takdir ediyorum. Demo konusunda da ayrıca teşekkür ediyorum ;)

İbrahim DEMİR dedi ki...

Ben de bu güzel etkinlikteki notlarımı blogumda paylaşıcam ve katılım konsundaki uyarıyı tekrar orada da yapıcam. Eminim yazıyı okuyanlar katılamadıklarına üzülecekler.

Kolay gelsin

İbrahim DEMİR dedi ki...

Merhabalar;
Seminer notlarımı hem
http://ibrahimdemir.wordpress.com/2007/04/16/aspnet-ajax-semineri-ve-birkac-onemli-soz/

buradaki kişisel blogum da hem de
http://ajax-tr.com/aspnet-ajax-seminer-notlarim/

AJAX-TR 'de paylaştım.

Bir de sorum olacak. Acaba ASP.NET Validation controlleri bir update panelin içerisinde kullanırken herhangi bir sorunla karşılaştınız mı. İlk hatada uyarı veriyor fakat ondan sonraki postbacklerde hatalı giriş olmasına rağmen herhangi bir uyarı vermiyor Validation Controllerim.

bu konuda herhangi bir tecrübeniz oldu mu? Kolay gelsin