18 Haziran 2006

ODTÜ BÖTE Imagine Cup'a damgasını vurdu

ODTÜ BÖTE öğrencileri bu yıl ki Imagine Cup Türkiye Finallerine damgasını vurdu. Arkadaşlarımız, çoğunluğu Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan yarışma ekiplerinin arasından sıyrılarak ilk 8'e girdiler ve finale kalma başarısını gösterdiler. Erkan, Gülgün ve Nurcan "Mobile Diet Assistant" adlı projeleriyle verilen 4 ödülden biri olan Mansiyon Ödülünü almayı başardılar. Tayfun'un yer aldığı ""National Emergency Data Network with Rapid Intervention System" adlı proje ise tüm şanssızlıklara ve olumsuzluklara rağmen ilk 8'e kalmayı başardı.

Arkadaşlarımı bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Güzel bölümümüzden umuyorum ki daha nice başarılar çıkacaktır.

10 Haziran 2006

Imagine Cup 2006 - Türkiye Finalleri

Bu yılki Imagine Cup Yazılım Tasarımı Türkiye Finalleri, 16 Haziran'da İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Toplam 16 üniversiteden, 33 proje ekibinin katılacağı finallerde birinci gelecek olan proje ülkemizi Hindistan'daki finallerede temsil edecek.

Bu büyük etkinlikte yakından arkadaşlarım Tayfun-Cüneyt ve Ömer'in National Emergency Data Network with Rapid Intervention System (NEDRIS) adlı projesi ile Erkan-Gülgün ve Nurcan'ın Mobile Diet Assistant adlı projeleri de oldukça iddialılar. Umuyorum bu sene ilk 8'de bir ODTÜ BÖTE projesi yer alacak. Hatta ödüllerden biri de bölümümüze gelecek diye temenni ediyorum.

Bu büyük etkinlikte Ankara'da olmam nedeniyle katılamayacağım. Katılmak isteyenler http://www.microsoft.com/turkiye/akademik/imaginecup.mspx adresinden kayıt yaptırabilirler.

04 Haziran 2006

Microsoft Football Scoreboard

Dünya Kupası 9 Haziran'da başlıyor. Bu büyük organizasyona ülke olarak katılamamanın üzüntüsünü hala yaşasakta, büyük şölene sayılı günler futbolseverler olarak heyecanımız giderek artıyor. Bakalım nasıl maçlar izleyeceğiz, ne tür süprizlerle karşılaşacağız.

Bu heyecanı masaüstünüzden de takip etmek istiyorsanız Microsoft Football Scoreboard programını bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Bu program sayesinde istediğiniz takımların fikstürlerini, maçlarını, haberlerini, futbolcular hakkında detaylı bilgileri ve istatistikleri takip edebiliyorsunuz. RSS okuyucu olarakta kullanabileceğiniz bu programa dünya kupası ile ilgili RSS'leri eklediniz mi artık maçları izleyemeseniz bile bir çok bilgiyi ve istatistiği Football Scoreboard'dan takip edebilirsiniz. Programı buraya tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Kupada desteklediğim takımlar Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ama kupayı Almanya alır diye tahmin ediyorum. Ukrayna'da bu kupanın süpriz takımı olur gibi geliyor ama bakalım tutar mı tahminlerim. Güzel bir turnuva olması dileğiyle, hak eden kazansın...