26 Şubat 2006

ASP .NET Semineri(m) - II

Eveet. Geldik asıl olaya:) Bakalım nasıl olacak? Bugüne kadar vereceğim en geniş kapsamlı, en zor ve sanırım en kalabalık dinleyiciye hitap edeceğim seminerim olacak. 10 gün kadar önceki seminere göre daha iyi hazırlandım ve ASP .NET 2.0'daki yeniliklere biraz daha fazla yer vermeyi düşünüyorum. Bu kez yalnızda değilim, bölümden arkadaşım Tayfun AKÇAY ile birlikte yapacağız semineri. Umarım hem bizim açımızdan bilgilerimizi paylaşmak açısından güzel bir etkinlik olur, hem de dinleyiciler için verimli bir seminer olur. ODTÜ'de iseniz sizleride bu etkinliğe bekliyorum.

ASP .NET 2.0 SEMİNERİ

Tarih: 2 Mart Perşembe
Saat: 12:30 - 14:30
Yer: ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü / EFC-104 Sınıfı

23 Şubat 2006

nedirtv Geliyor!

Ve kara göründü. Açıldı, açılıyor, açılacak derken bir türlü açamadığımız video portalı nedirtv?com sonunda açılıyor.

Uzun zamandır üzerinde yoğun şekilde çalıştığım bu proje, yazılım sektörüne damgasını vuracak. Bunu ben değil bu sektörün önde gelen isimleri söylüyor. Bakalım görelim zaman ne gösterir. Çok yakında, bir aksilik çıkmazsa (bu sefer çıkmasın artık) nedirtv.com yayında olacak. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

17 Şubat 2006

ASP .NET Semineri(m) - I

Ve ilk ASP .NET Seminerimi veriyorum:) Valla oldukça heyecanlıyım ve zor olacak gibi. Çok katılım da olmayacak ama olsun yine. Herşeyin ilki zor oluyor. Eğer bu yazımı okuyorsanız ve ODTÜlü iseniz sizleri de Pazar günü bu etkinliğe bekliyorum. Seminerin içeriği ise şöyle olacak: ASP .NET'in genel yapısı, Visual Studio 2005 ve ASP .NET 2.0 ile birlikte gelen yenilikler, örnek uygulamalar.

Tarih: 19 Şubat Pazar
Saat: 14.00 - 16.00
Yer: ODTÜ Elektrik-Elektronik Müh. D Blok, D-131 Amifisi
Etkinliği Düzenleyen: IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu - Webteam

16 Şubat 2006

Internet Explorer Developer Toolbar

Webmasterlar için çok kullanışlı bir araç. Internet Explorer üzerinde toolbar olarak çalışan bu uygulama ile ziyaret ettiğiniz sitelerin yapılarını ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliyorsunuz. Henüz Beta-2 si çıktı ve Mozilla'nın Developer Toolbarını ancak full sürümünde yakalayacak gibi:) (Microsoft'un nadiren piyasaya sürdüğü beta aşamasındaki ürünlerden biri)

IE DevToolBar'ı bu linkten indirebilirsiniz.

09 Şubat 2006

Ücretsiz 30 günlük ASP.NET 2.0 ve SQL Express hosting

2.0 ı bir de hosting üzerinde denemeyi çok isterdim ama malum zamanım yok:( Eğer sizin zamanınız varsa mutlaka deneyin. 30 gün ücretsiz olarak 50 MB alan ve 30 MB database alanı veriyor.

Adres: http://vwdhosting.net/

Kaynak: ScottGu's Blog