30 Ekim 2005

Kişisel sitem yenilendi :)

Yaklaşık 1.5 aydır elde olmayan sebeplerden dolayı yayınına ara verdiğim kişisel web sitem en-joy.gen.tr yeni arayüzü ve içeriğiyle tekrar yayında. Eski siteye göre arayüz ne kadar iyidir bilmiyorum ama içerik açısında bu kez daha kullanışlı bir site olacağı düşüncesindeyim. İlerleyen zamanlarda elimden geldiğince yeni yazılar da eklersem sanırım daha da güzelleşecek.

Ziyaret etmek isteyenler buradan buyursun -> http://www.en-joy.gen.tr

24 Ekim 2005

Masaüstüne not bırakın!

Önemli işlerinizi, randevularınızı ya da unutmamanız gereken notlarınızı bilgisayarınızın masaüstünde tutarak masaüstünüzü daha verimli ve kullanışlı hale getirebilirsiniz. Nasıl mı? 700 Kb boyutundaki ATnotes adındaki program size masaüstünüze post-it şeklinde farklı renklerde notlar bırakmanızı ve isterseniz bu notlara alarm eklemenizi sağlıyor. Ücretsiz olan ve Türkçe menü yaması olan bu program hakkında bilgi almak ve bilgisayarınıza yüklemek için http://atnotes.free.fr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

16 Ekim 2005

Microsoft Image Resizer

Eminim ki bugüne kadar siz de benim gibi elimdeki birçok resmi aynı anda küçük bir çözünürlüğe dönüştürecek bir program olsa da kullansam demişsinizdir. Eğer öyleyse Microsoft Image Resizer tam aradığınız program. Siz sadece resimleri seçiyorsunuz. Sonra sağ tıklayıp Resize Pictures ı seçiyor ve istediğiniz çözünürlüğü girip yeni resimlerinizi oluşturuyorsunuz.

Yararlı bir program, arşivinizde bulunmalı bence. Buraya tıklayarak programı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bunun yanında bu linkten de bu tipte yararlı olabilecek programları bulabilirsiniz.

02 Ekim 2005

C# ile Yazılmış Açık Kaynak Projeler Arayanlar

Nette gezerken gözüme çarpan sitelerden birisi: http://www.csharp-source.net/

C# ile proje geliştirenler için faydali projeler bulunuyor sitede. Geçmişte çalışan bazı linkler şu anda çalışmıyor ama geçici bir sorun olabilir. İlgilenenlere yararlı olur umarım...